„Zdrowe dzieciaki” w MENU BEZ GLUTENU

Do Programu MENU BEZ GLUTENU dołączył catering Zdrowe dzieciaki, który dostarcza posiłki do żłobków, przedszkoli i szkół na terenie Warszawy. W ofercie znajdują się obiady (zupy i drugie dania), podwieczorki, opcjonalnie śniadania. Catering realizuje różne diety, w tym bezglutenową. Catering nie dostarcza pojedynczych posiłków do placówki.

Informacja od właścicielki, pani Jowity Kostro-Tarasiuk:

Prawidłowe  żywienie naszych  dzieci   od najwcześniejszych lat  to inwestycja w ich zdrowie i rozwój. 

To Rodzice wpływają na postawy żywieniowe poprzez bezpośrednie dostarczanie odpowiednich produktów oraz dawanie przykładu dziecku dbając o swoją dietę. Niezmiernie  ważne jest wprowadzanie odpowiednich zachowań żywieniowych zarówno w domu, jak i w przedszkolu czy szkole. A Co twoje dziecko jada w przedszkolu lub szkole? Czy posiłki są zgodne z najnowszymi zasadami zdrowego odżywiania i zasadami obowiązującymi  w domu?

„Zdrowe dzieciaki” –  to projekt skierowany do placówek edukacyjnych i rodziców przywiązujących wagę do zdrowego żywienia. Jesteśmy partnerem programu „zdrowy przedszkolak” i kierujemy się najnowszymi zasadami odżywiania opracowanymi przez żywieniowców i dietetyków. Posiłki dla dzieci przyrządzamy z naturalnych produktów, żywności nieprzetworzonej i częściowo ekologicznej, bez konserwantów, alergenów, tłuszczy trans, białego cukru i glutaminianu sodu. Zgodnie z piramidą żywienia, ale też zgodnie z naturą – wybieramy sezonowe owoce i warzywa, kasze, rośliny strączkowe, pełnoziarniste mąki, ekologiczne jaja i drób, wysokiej jakości mięso i nabiał, naturalne słody, najlepsze oliwy. Sami pieczemy ciasta, bułeczki czy desery. Realizujemy wszelkie diety: wegetariańska, bezglutenową, bezmleczną, bezpomidorową i eliminacyjne wedle potrzeb. Współpracujące placówki wspieramy poprzez wykłady, warsztaty i konsultacje z zakresu żywienia i dietetyki.