„Wolni od glutenu” dr Alessio Fasano już na rynku

Gluten_FreedomOd dziś do nabycia książka „Wolni od glutenu” (‚Gluten Freedom’) dr Alessio Fasano, światowej sławy specjalisty w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu. Autor przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych dotyczących celiakii, oddziela fakty naukowe od mitów narosłych wokół choroby i glutenu, tłumaczy wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Książka ukazuje się pod patronatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Doktor Fasano opisuje różnice między celiakią, alergią na pszenicę a nadwrażliwością na gluten, analizuje wpływ glutenu na problemy z mięśniami, stawami, skórą, depresją, poczuciem niepokoju czy „zamgleniem umysłu”, jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi autyzm i schizofrenię. W fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecamy tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten.

Dr Alessio Fasano jest gastroenterologiem, pediatrą i naukowcem oraz założycielem i dyrektorem Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital.

Książkę można kupić z 20% rabatem przez cały okres sprzedaży w sklepie internetowym wydawcy: http://www.tetraerica.pl/pl/p/Wolni-od-glutenu/332

A na hasło: celiakiafasano wydawca udziela dodatkowego rabatu – książka „Wolni od glutenu” przez cały czerwiec będzie dostępna w cenie: 29,80zł co daje około 37% rabat.
Aby skorzystać z rabatu należy:

1. wejść na stronę: http://www.tetraerica.pl/pl/p/Wolni-od-glutenu/332
2. kupić jedną książkę i przejść do koszyka
3. wpisać hasło w okienko kupon rabatowy oraz nacisnąć symbol >>
Podana cena zawiera rabat w wysokości około 37% oraz koszt przesyłki w wysokości 9,90 zł.