Wędliny z Kujaw z Przekreślonym Kłosem

NOWY-ZNAK-AOECS Z przyjemnością informujemy, że firma VIANDO wprowadziła do swojej oferty produkty bezglutenowe z licencjonowanym znakiem Przekreślonego Kłosa. VIANDO jest znanym producentem tradycyjnych wyrobów wędliniarskich. Posiada własną hodowlę żywca, położoną w ekologicznie czystych Kujawach, co pozwala w pełni kontrolować jakość surowca. Przy produkcji wędlin wykorzystuje przede wszystkim naturalne przyprawy: sól, pieprz, świeżą cebulę i czosnek, suszony majeranek. Staropolskie receptury i oryginalne przepisy stanowią o wyjątkowym smaku produktów firmy.VIANDO_LOGO_CMYK.eps
Symbolem Przekreślonego Kłosa jest oznaczonych prawie 40 wędlin. Są to szynki, polędwice, różne rodzaje kiełbas, parówki, smalce ale też i co jest rzadkością: pasztetowa i salcesony. Na stronie producenta znajdziemy pełną listę produktów objętych licencją: www.viando.pl
Firma VIANDO posiada certyfikat IFS i BRC, co świadczy o wysokim standardzie zasad produkcyjnych i dobrze prowadzonej polityce alergenowej. Posiada również certyfikat QAFP, co dla klientów oznacza, że produkty VIANDO nie mają wad kulinarnych i charakteryzują się ponadprzeciętnymi walorami smakowymi i odżywczymi oraz spełniają szereg restrykcyjnych wymogów.
Licencjonowane produkty można nabyć w sieci sklepów firmowych a także w sklepach Piotr i Paweł oraz Makro.

Lista produktów objętych licencją:

  • Polędwica wędzona PL-051-001kiełbasa krucha viando
  • Polędwica z tradycyjnej wędzarni PL-051-002poledwica z tradycyjnej wedzarni PL-051-002 viando
  • Schab małopolski PL-051-003
  • Krakowska sucha extra PL-051-004
  • Jałowcowa PL-051-005
  • Żywiecka extra PL-051-006
  • Kabanosy w j. naturalnym PL-051-007
  • Myśliwska PL-051-008
  • Sucha z Kujaw PL-051-009
  • Frankfurterki PL-051-010kabanosy z szynki1 PL-051-007 viando
  • Parówki z cielęciną PL-051-011
  • Śląska delikatesowa PL-051-012
  • Pasztetowa z cielęciną PL-051-013
  • Pasztetowa wędzona j/naturalne PL-051-014
  • Kiełbaski przekąskowe HE, JO! dojrzewające PL-051-015
  • Kiełbaski przekąskowe HE, JO! delikatne PL-051-016kielbasa bamberska PL -051-024 viando
  • Kiełbaski przekąskowe HE, JO! pikantne PL-051-017
  • Smalec z cebulką PL-051-018
  • Smalec z cebulką i jabłkiem PL-051-019
  • Golonka Swojska PL-051-20
  • Mięsiwo z weka PL-051-21parowki z cielecina PL-051-011 viando
  • Łopatka z zielonym pieprzem PL-051-022
  • Parówki wiedeńskie PL-051-023
  • Kiełbasa bamberska PL-051-024
  • Kiełbasa krucha PL-051-025
  • Kiełbasa polska wędzona PL-051-026
  • Kiełbasa polska pieczona PL-051-027
  • Polędwica sopocka PL-051-028Frankfurterki PL-051-010 viando
  • Szynka gotowana PL-051-029
  • Biała lux parzona PL-051-030
  • Biała delikatesowa parzona PL-051-031
  • Salceson biały PL-051-032
  • Salceson czarny PL-051-033
  • Salceson bamberski PL-051-034
  • Parówki z szynki PL-051-035biala delikatesowa parzona PL-051-031 viando
  • Przysmak z weka PL-051-036
  • Szynka konserwowa PL-051-037
  • Schab z wędzarni PL-051-038
  • Kiełbasa z szynki PL-051-039