Tradycyjne Jadło – wędliny z licencjonowanym kłosem

Z przyjemnością informujemy, że licencję na używanie międzynarodowego znaku przekreślonego kłosa otrzymała firma Tradycyjne Jadło – producent wędlin i przetworów mięsnych. Licencja dotyczy oczywiście wyłącznie produktów zapakowanych i nieotwartych!

Produkty paczkowane objęte licencją:

  • mięso ze świniobicia
  • smalec ze świni złotnickiej
  • wątrobianka  ze świniobicia
  • kiełbasa ze świniobicia
  • golonka w przyprawach
  • boczek surowy
  • szynka gotowana
  • szynka Gospodarza
  • szynka swojska
  • szynka surowa
  • szynka olchowa
  • polędwica surowa
  • polędwica sopocka
  • polędwica królewska
  • kiełbasa kasztelańska
  • kiełbasa bamberska
  • kiełbasa szlachecka
  • paluszki piastowskie
  • kiełbaski piastowskie
  • patyczki szynkowe
  • serdelki dziecięce z szynki
  • wiankowa wędzona
  • kiełbasa wiankowa biała
  • kiełbasa biała tradycyjna
  • kiełbasa biała delikatesowa
  • kiełbasa z szynki
  • kiełbasa wójta z majerankiem
  • parówka tradycyjna
  • parówka delikatesowa
  • parówka cielęca

O firmie:

„Nasza firma istnieje od 2001 roku, powstała z zamiłowania do wielowiekowej tradycji wędliniarskiej.  Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów, wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.

Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych. Wędzimy w wędzarni tradycyjnej, na dymie z drewna olchowego. Mięso pozyskujemy tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości. Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach UE.

Nasze wędliny charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem. Jest to wynik stosowania naturalnych przypraw, np. pieprzu, majeranku, czosnku, kminku, jałowca, kolendry i ziela angielskiego. Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny zapach. Wszystkie nasze suche wędliny podlegają dojrzewaniu przez co najmniej 3 tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%.

Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie. Nie stosujemy żadnych substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników. Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa. ”

Gdzie można znaleźć produkty firmy:

  • Centrum Handlowe KING CROSS MARCELIN, Poznań
  • Centrum Handlowe M1, Poznań
  • Centrum Handlowe PESTKA, Poznań
  • Centrum Handlowe ETC, Swarzędz
  • Centrum Handlowe Kupiec Poznański, Poznań
  • Centrum Hadlowe MANUFAKTURA, Łódź
  • Galeria Handlowa PRZYMORZE, Gdańsk
  • C.H. AUCHAN, Rumia
  • Centrum Handlowe Targówek , WARSZAWA
  • Centrum Handlowe Skorosze, Warszawa
  • wkrótce otwarty sklep w C.H. Auchan ŁOMIANKI
  • Organic Market
  • Piotr i Paweł
  • oraz wiele mniejszych sklepów, np. w Warszawie i okolicach: Smak Natury (Al. KEN), Dobry Smak – Konstancin, Sklep MAJA ul. Żytnia, Delikatesy Hetman – Legionowo, Staropolski Piec, Sklepy Specjał Wiejski itd