Pierwszy sushi bar w MENU BEZ GLUTENU

LOKAL NIE ISTNIEJE LUB NIE NALEŻY DO PROGRAMU MENU BEZ GLUTENU

Do MENU BEZ GLUTENU dołączył pierwszy sushi bar. Zapraszamy do „Miseczki Oshin”, baru mieszczącego się przy ul Grzybowskiej 2 lok. 12 w Warszawie. Jest to idealne miejsce dla amatorów japońskiej kuchni.

Znajdą tu Państwo ogromny wybór sushi w zestawach i nie tylko, a także sałatki, zupy i napoje. Osoby na diecie bezglutenowej chcące odwiedzić „Miseczkę Oshin”, powinny koniecznie poinformować obsługę przy składaniu zamówienia o swojej diecie.

Bardzo się cieszymy, że tego typu miejsce dołączyło do naszego Programu. Wielu osobom wydaje się, że kuchnia japońska (sushi) jest naturalnie bezglutenowa, więc oznaczanie dań w sushi barach jako bezglutenowe jest bezcelowe. Niestety tak nie jest, a głównym zagrożeniem są dodatki, takie jak sos sojowy, sos ostrygowy, paluszki krabowe surimi, które zawierają gluten. Nam wolno spożywć wyłącznie sos sojowy bezglutenowy. W niektórych sushi barach zwykły sos sojowy jest używany do przyrządzania ryżu, dlatego tak ważna jest świadomość obsługi, co jest dozwolone, a co zabronione dla osób na diecie bezglutenowej. Dlatego między innymi edukacja obsługi restauracji i barów jest integralną częścią naszego Program MENU BEZ GLUTENU.