Nowy produkt z licencją – przekreślony kłos

Do produktów objętych naszą licencją na używanie międzynarodowego znaku przekreślonego kłosa dołączył polski cydr Lajk firmy Klin Business. Produkt jest bezglutenowy i wytwarzany w sposób całkowicie wolny od glutenu, a zatem jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej (dorosłych, gdyż zawiera niewielką ilość alkoholu).

 

 

Cydr to lekki napój alkoholowy wytwarzany z dojrzałych jabłek w drodze fermentacji winiarskiej. Zawartość alkoholu wynosi od 2% do7%. Jest niskokaloryczny, orzeźwiający i delikatnie musujący. W przeciwieństwie do piwa nie tuczy, a dzięki naturalnemu procesowi produkcji jest bogaty w antyoksydanty obecne w surowych jabłkach.

 

Cydr Lajk jest niepasteryzowany, bezglutenowy i orzeźwiający. Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów. Od piwa różni się tym, że nie jest robiony na bazie słodu tylko na bazie owoców. Od wina zaś jest słabszy a także bardziej klarowny. Lajk wytwarzany jest w oparciu o tradycyjną recepturę. Powstaje w nowoczesnej, małej manufakturze w nadleśnictwie Grotniki ze starannie dobranych odmian wyłącznie polskich jabłek. W zależności od pory roku ich walory smakowe są różne, dlatego również cydr za każdym razem jest nieco inny, niepowtarzalny. Latem pojawił się na rynku w wersji wytrawnej, stworzony z jabłek zimowych. Teraz

na rynek wchodzi nowa, słodsza odmiana – Lajk jesienny o smaku dojrzałych wrześniowych ligoli i malinówek.

 

Dostępny między innymi w lokalach wymienionych na stronie internetowej www.lajk.com.pl