Nowości w Piekarni bezglutenowej MARGITA

LOKAL NIE ISTNIEJE LUB NIE NALEŻY DO PROGRAMU MENU BEZ GLUTENU.

Chyba wszystkie osoby bezglutenowe (szczególnie z Warszawy) mocno dopingują działalność pierwszej bezglutenowej cukiernio-piekarni Margita, która działa już prawie pół roku. Na życzenie produkty wypiekane są bez skrobi pszennej, laktozy i jajek.

Niedawno Margita uruchomiła sklep internetowy, ułatwiając tym samym zakupy osobom nie tylko z Warszawy, ale też z całej Polski. Dostawa na terenie Warszawy i okolic to cena od 10 do 20 zł, w zależności od odległości od piekarni. Na terenie Polski koszt dostawy (przesyłka kurierska) to 18,50 – 23,50 zł. Dostawy na terenie Warszawy są realizowane dwa razy dziennie: między godziną 12:00 a 15:00 oraz między 18:30 a 21:00 (w soboty między 13:30 a 16:00).

W sklepie internetowym można zamawiać pieczywo (chleby, bułki) ciasto, ciasteczka, mąki (Schär, Provena), bułkę tartą z ziarnami, zamiennik cukru tagatozę. Wiadomość, która cieszy chyba najbardziej, to możliwość zamówienia w Margicie bezglutenowych pierogów: z kapustą i grzybami, z mięsem i ruskich. W ofercie pojawiły się także nowe chleby: owsiany, gryczany, na zakwasie oraz słodkie bułeczki z czekoladą, jabłkiem czy rodzynkami.

Produkty Margity są już dostępne w 8 punktach na terenie Warszawy, w tym przy metrze Kabaty.