MENU BEZ GLUTENU oraz temat żywności bezglutenowej na Targach Regionalia w Warszawie

Po raz drugi w Centrum MT Polska ul. Marsa 56c w Warszawie  odbędą się Targi Produktów Regionalnych Regionalia poświęcone zdrowej i ekologicznej żywności oraz wyrobom regionalnym z Polski i ze świata. Targi rozpoczną się 19 kwietnia 2013 (piątek) o godzinie 10.00 i potrwają do niedzieli (od 10.00 – 17.00, w sobotę do 18.00). Dla osób z nietolerancją glutenu to doskonała okazja, by na miejscu znaleźć wiele zdrowych, smacznych i bezglutenowych wyrobów prezentowanych przez lokalnych producentów. Zwiedzający będą też mogli wysłuchać prezentacji „Program MENU BEZ GLUTENU oraz żywność bezglutenowa”, którą pierwszego dnia targów o godzinie 13.30 wygłosi Paulina Sabak z Zarządu naszego Stowarzyszenia. Podczas tego spotkania omówiony zostanie m.in. problem dotyczący stołowania się poza domem, który dotyka osoby na diecie bezglutenowej. Udział w targach jest bezpłatny.

Targi Regionalia prezentują szeroki wybór zdrowej i organicznej żywności, a także lokalnych produktów wytwarzanych zgodnie z naturą i w oparciu o tradycyjne receptury.  Oprócz ekologicznych specjałów w ofercie nie zabraknie wyrobów rzemieślniczych, z drewna, ręcznie robionej biżuterii i mody inspirowanej folklorem. Po raz pierwszy w ramach imprezy zorganizowane zostanie Święto Piw Regionalnych, dzięki któremu będzie można poznać bogate smaki lokalnych browarów (ciekawe czy będą też bezglutenowe…?).  Dodatkowo, na uczestników Regionaliów czekać będą różnorodne atrakcje. Na trzy dni targów zaplanowano szereg smakowitych degustacji, widowiskowych pokazów kulinarnych i konkursy z nagrodami.

W imieniu organizatorów i własnym zapraszamy. Program imprezy.