Media o celiakii

Od początku działalności Stowarzyszenie stara się propagować temat celiakii i diety bezglutenowej w ogólnopolskich mediach, jest to jeden z głównych naszych celów (uświadamianie jak najszerszych kręgów społeczeństwa). Dzięki nam i z naszym udziałem ukazało się kilkaset artykułów w ogólnopolskiej i lokalnej prasie, kilkanaście razy występowaliśmy w audycjach radiowych i telewizyjnych. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego, że tematyka celiakii coraz częściej przebija się w mediach. Oto niektóre z artykułów i programów

8 czerwca odbył się VIII Międzynarodowy Dzień Celiakii i Gluten Free EXPO, była to największa impreza w Polsce dla osób na diecie bezglutenowej. Zapraszamy do obejrzenia filmu z tego wydarzenia.

Audycje w radiu i telewizji:

  1. „Dyskryminacja bezglutenowych dzieci?” – TVN,  10/04/2013
  2. Wywiad w radiu PLUS – dotyczący diety bezglutenowej
  3. Wywiad w radiu PLUS – w związku z książką „Dieta bez pszenicy.
  4. Wywiad dla TOK FM – o stosowaniu diety bez pszenicy
  5. Wywiad w radiowej Trójce – w związku z książką „Dieta bez pszenicy.”

oraz wcześniejsze wystąpienia:

Artykuły w prasie (wybrane):

„Trujący chleb powszedni” – Wprost, 16/09/2013  strona 1strona 2

„Nietolerancja glutenu może pojawić się w każdym wieku” – Świat Kobiety 01/10/2013  strona 1strona 2

„Gdzie można przyjąć niskoglutenową komunię?” – Gazeta Wyborcza, Rzeszów  11/07/2013

„Wpisz do kalendarza” – Twój Styl, 01/06/2013

„Bezglutenowe warsztaty dla dzieci” – Panorama Leszczyńska, 09/05/13

„A może to celiakia?” – Żyjmy Dłużej, 01/05/13  strona 1, strona 2strona 3

„Przekreślony kłos” – Kurier Szczeciński, 25/04/2013

„Lista wystawców, którzy zaprezentują się na targach Lato, Regionalia i Agroturystyka 2013” – Gazeta Wyborcza – Warszawa, 13/04/2013  c.d.

„Niskoglutenowa hostia” – Dziennik Polski, 30/03/2013

„Co nowego czeka na uczestników targów FOOD – to – GO” – Poradnik Restauratora, 01/01/2013

„Dieta jest moim lekiem” – Dobre Rady, 01/01/2013  strona 1strona 2

„Tym razem na słono” – Sens, 01/01/2013

„Życie bez glutenu” – Przekrój, 03/12/2012  strona 1 strona 2

„Gluten odmienia życie” – ABC, 06/11/2012

„Choremu na celiakię zaszkodzić może nawet okruch chleba” – Dziennik Bałtycki, 20/10/2012

„O celiakii” – Dziennik Bałtycki, 06/10/2012

„W kurorcie bez diety” – Panorama Leszczyńska, 20/09/2012

„Z przekreślonym kłosem” – Zdrowie, 01/06/2012  strona 1,   strona 2

„Jedz na zdrowie” – Twój styl, 01/05/2012  strona 1strona 2 strona 3strona 4

„Miejsca przyjazne osobom na diecie” – E!Stilo, 01/01/2012

„Aktorska zupa” – Gazeta Wyborcza, 30/12/2011

„Nie przekreślaj zysków z przekreślonego kłosa” – Życie handlowe, 01/12/2011  strona 1strona 2strona 3strona 4strona 5strona 6

„Niebezpieczny gluten” – Gazeta Wyborcza, 07/10/2011

„Gdy szkodzi gluten” – Pani, 01/10/2011  strona 1strona 2strona 3strona 4

„Rewelacyjny lifting menu” – Poradnik restauratora, 01/10/2011  strona 1strona 2strona 3

„Dochodowy symbol kłosa” – Wiadomości handlowe, 01/09/2011  strona 1strona 2

„Życie bez glutenu” – Gazeta Współczesna, 11/08/2011

„Życie bez glutenu” – Polska – Głos Wielkopolski, 28/07/2011

„Gdy chleb jest daniem zakazanym” – Gazeta Współczesna, 14/07/2011

„Działa jak cyjanek” – Panorama Leszczyńska, 15/07/2010

„Chleb może szkodzić” – Dziennik Polski, 22/05/2010

„Jak żyć z celiakią” – Chwila dla Ciebie, 25/03/2010  strona 1strona 2

„Obiad bez glutenu” – Dziennik Polski, 30/05/2009

„Bez glutenu” – Służba zdrowia, 27/04/2009

„Chleba naszego bezglutenowego” – Gość niedzielny, 14/12/2008  strona 1strona 2

„Kęs bez kłosa” – Polityka, 25/08/2007  strona 1strona 2

Celiakia - co powinnaś o niej wiedzieć

Strona pierwsza, druga, trzecia.

Całe życie z chorobą

 

Celiakia

Strona pierwsza, druga.

 

 

Kiedy zwykły chleb staje się trucizną, a diagnozy brak

 

Komunia nie do przyjęcia

 

Komunia święta bez zabójczego glutenu

 

Opłatki dla celiaków

 

Rewolucja w Kościele

 

Sprawdź, czy masz celiakię

Strona pierwsza, druga, trzecia.

Wafle ryżowe zamiast batoników

 

Życie bez glutenu

Strona pierwsza, druga, trzecia.

Więcej artykułów na temat celiakii i diety bezglutenowej.