„Friendly Food – bezglutenowa kuchnia czeska w Zielonej Górze” – warsztaty

Friendly Food 1Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Friendly Food zapraszają dorosłych i dzieci na bezpłatne warsztaty bezglutenowe w Zielonej Górze. Odbędą się w sobotę, 14 marca, w godzinach od 10 do 16 w pracowni kulinarnej w Zespole Szkół i Placówek Kształcenia  Zawodowego przy ul. Botanicznej 66, budynek F na parterze. Pierwszeństwo zapisów dla członków Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz dla osób, które chcą przystąpić do stowarzyszenia. Liczba miejsc jest ograniczona. Każde przyjęte zgłoszenie zostanie potwierdzone e-mailem. Zapisy: m.soltysiak@celiakia.pl. W zgłoszeniu proszę podać imię i nazwisko uczestnika (ewentualnie dane i wiek dziecka) oraz kto z rodziny należy do stowarzyszenia. Więcej informacji: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, tel. 602 383 840, www.friendlyfood.pl. Friendly Food 2
Podczas warsztatów przygotujemy dania czeskiej kuchni m. in. bezglutenową pizzę, rogale amarantusowe, chleb z kminkiem, drożdżówki z budyniem i brzoskwiniami, muffinki bananowe, czeskie langosze oraz knedle. W programie także degustacja bezglutenowych dań gotowych Expres Menu oraz promocyjne zakupy produktów Jizerskich Pekarny prosto z Czech. Uczestnikom zaoferujemy gorące i zimne napoje (m. in. wyśmienita kawa z ekspresu). Na miejscu będzie można otrzymać edukacyjne materiały Stowarzyszenia.
Partnerem warsztatów są Jizerske Pekarny z Czech.