Cukierki bezglutenowe z licencją – firma BULIK

Ta informacja z pewnością ucieszy najmłodszych. Licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosem otrzymała Firma „BULIK”, polskie przedsiębiorstwo o ponad pięćdziesięcioletniej tradycji w produkcji wyrobów cukierniczych. Firma oferuje swoim odbiorcom w kraju i poza jego granicami szeroki wachlarz produktów, tj. karmelki twarde nienadziewane i nadziewane, pomadki miękkie mleczne – toffi, pomadki miękkie wodne typu sugus, galaretki, ptasie mleczko. Swoje słodycze produkuje w oparciu o tradycyjne sprawdzone receptury, stosując wyselekcjonowane  surowce o najwyższej jakości.

Produkty objęte licencją:

  • Bibi owoc – karmelki owocowe
  • Orange&lemon – karmelki nadziewane
  • ICE Cool – karmelki nadziewane
  • Brawo – owocowe cukierki do żucia
  • Alaska – karmelki miękkie
  • Bim – bom  – landrynki owocowe
  • Karmelki mleczne nadziewane
  • Bummi – nadziewane cukierki do żucia

Cukierków można było spróbować podczas Gluten Free EXPO 8 czerwca w Warszawie.