Bezglutenowa jesień w kuchni z Balvitenem – Leszno – 17.10.2015

jesienne danieZapraszamy do Leszna (Wielkopolska) na warsztaty kulinarne z firmą Balviten, polskim producentem żywności bezglutenowej oznaczonej symbolem Przekreślonego Kłosa. Warsztaty odbędą się w sobotę, 17 października, w godz.: 10.00-16.00 w Zespole Szkół Rolniczo-Budowlanych w Lesznie, przy ul. 1 Maja 1. Zapraszamy dzieci i dorosłych na diecie bezglutenowej, osoby początkujące w bezglutenowej kuchni jak i bardziej zaawansowane. W programie zajęć znajdą się dania proste, ale także bardziej pracochłonne potrawy. Przygotujemy menu jesienno – zimowe: rozgrzewające śniadania, obiady, kolacje i wypieki bez glutenu, pełne aromatycznych przypraw, warzyw i … czekolady. W programie zajęć także wykład o produktach bezglutenowych, konsultacje z psychologiem specjalizującym się w diecie bezglutenowej, kącik dziecięcy, konkursy i stoisko sklepu Gluten-free.pl z Leszna (promocyjne ceny mąk, pieczywa i przekąsek). Zapraszamy bezglutenowe rodziny. Wśród uczestników rozlosujemy mini-piekarnik do odświeżania bezglutenowego pieczywa, ufundowany przez firmę Balviten.
Warsztaty są bezpłatne, ale obowiązują zapisy drogą e-mailową: m.soltysiak@celiakia.pl. Liczba miejsc jest ograniczona, pierwszeństwo zapisów dla członków Stowarzyszenia (można przyłączyć się do Stowarzyszenia przed warsztatami). W zgłoszeniu proszę podać imię i nazwisko zgłaszanych osób, ich wiek, miejscowość, numer telefonu oraz nazwisko osoby z rodziny, która należy do Stowarzyszenia. Osoby zapisane, które z różnych względów zrezygnują z udziału w warsztatach, prosimy o wcześniejsze zgłoszenie rezygnacji, by z miejsca skorzystały osoby z listy rezerwowej.
Szczegółowe informacje: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, 602 383 840.