Atelier Smaku z licencjonowanym Przekreślonym Kłosem

logotyp_atelier smakuMiło nam poinformować, że tym razem znakiem Przekreślonego Kłosa zostały oznaczone gotowe, bezglutenowe dania wegańskie. Z ich twórcami – Jolą NOWY-ZNAK-AOECSSłomą i Mirkiem Trymbulakiem współpracujemy od lat, są partnerami programu MENU BEZ GLUTENU. Cenimy ich pasję i niespożytą energię, z jaką odkrywają i pokazują coraz to nowsze, oryginalne, a nawet egzotyczne dla wielu z nas, kulinarne połączenia produktów i ich wyjątkowe smaki. Dania są smaczne, zdrowe i przygotowane z wysokiej jakości produktów. Sprzedawane są w zamkniętych opakowaniach, a znak wraz z numerem licencyjnym znajduje się na etykiecie ze składem.

Licencją zostały objęte następujące produkty Atelier Smaku (firmy S&T Mirosław Trymbulak):

smalczyk z jabłkami trymbulak pasta ala pasztetowa trymbulak pasta ala makrela trymbulak majonez k-z trymbulak chutney śliwkowy trymbulak      

  1. Pierogi ruskie ze skwarkami z tofu    PL-063-001
  2. Pierogi z ciecierzycą i szpinakiem    PL-063-002
  3. Pierogi z soczewicą i truflową nutą    PL-063-003
  4. Pierogi z kapustą i grzybami    PL-063-004
  5. Gnocchi z sosem pomidorowo-serowym    PL-063-005
  6. Gnocchi z sosem szpinakowo-serowym   PL-063-006
  7. Naleśniki gryczane z konfiturą marchwiowo-pomarańczową   PL-063-007
  8. Naleśniki gryczane z konfiturą dyniowo-pomarańczową   PL-063-008
  9. Naleśniki gryczane z konfiturą jabłkowo-bananową    PL-063-009
  10. Sznycle ziemniaczane z sosem grzybowym    PL-063-010
  11. Bigos à la myśliwski   PL-063-011
  12. Danie à la kaczka z jabłkami   PL-063-012
  13. Kotlety soczewicowo-ryżowe z kremem chrzanowo-wiśniowym  PL-063-013
  14. Kotlety grochowo-jaglane z sosem musztardowym   PL-063-014
  15. Danie à la gyros & sos tzatziki   PL-063-015
  16. Bliny gryczane   PL-063-016
  17. Danie à la ryba po grecku   PL-063-017
  18. Pasztet grochowo-warzywny    PL-063-018
  19. Pasztet soczewicowo-grzybowy   PL-063-019
  20. Hummus z tymiankiem    PL-063-020ciastko karobowe trymbulak
  21. Smalczyk z jabłkami    PL-063-021
  22. Pasta à la makrelowa    PL-063-022
  23. Pasta à la pasztetowa    PL-063-023
  24. Chutney śliwkowy   PL-063-024
  25. Majonez kokosowo-ziemniaczany   PL-063-025
  26. Konfitura imbirowo-cytrynowa    PL-063-026
  27. Pieprz ziołowy   PL-063-027
  28. Przyprawa śródziemnomorska   PL-063-028
  29. Przyprawa orientalna    PL-063-029
  30. Kokosanka    PL-063-030
  31. Kruche ciastko karobowe    PL-063-031

ala ryba po grecku trymbulak naleśniki dp trymbulak ala kaczka z jabłkami trymbulak bigos ala myśliwskibliny gryczane trymbulak

Wyroby z Atelier Smaku można kupić w sklepach:

  • Evergreen w Warszawie
  • Mommo w Warszawie
  • Ekospiżarnia w Szczecinie
  • Eko zdrowie w Białymstoku
  • Zdrowutnia w Pabianicach
  • Bio Korona w Szczecinie
  • Friendly Food w Poznaniu.

oraz w food trucku w Gdyni-Orłowie przy Placu Górnośląskim (od strony ul. Bytomskiej).

http://ateliersmaku.pl/sklep.html

www.slomatrymbulak.com